Nonstopcon?

Nonstopcon är det som manga-sverige har saknat! Det är en plats där man kan mötas online och prata om allt som har med asiatisk populärkultur att göra.

Vårt mål är att allting du vill ha ska finnas under ett tak - på en hemsida. Alla evenemang ska finnas till alla möjliga event som har med asien att göra, länkar till både lokala och större konvent ska finnas, och du ska kunna hålla kontakten med dina nya konventsvänner.

Allting kommer göras på konventtema, så att du inte behöver känna att du gått hem från konventet - den bara fortsätter på din datorskärm istället! 

Precis som på ett riktigt konvent kommer du att sätta på dig ett konventsband när du får inträde (registrerar dig) på Nonstopcon. Du kommer kunna prata med likasinnade, sälja dina fansin eller kreationer i Artist Alley, hålla koll på nyheter inom asiatisk populärkultur både i Sverige och i Japan samt Asien, och självklart köpa asiatiska prylar av alla sorter till bra priser!

Det kommer finnas sektioner för allting du kan tänka dig - Anime, Manga, Cosplay, Dorama, Film, Spel, J-fashion (Lolita, street, ganguro, etc), Pysselhobbies (Dekora, figuriner, etc), Rollspel, BJD, J-pop, J-rock, K-music, Artist Alley, konventskalender, Dojo för kampsporter, Chattrum/Klotterplank, Nyheter av oss/kring oss, Japansk kultur (té, ikebana, etc), Quizes, tävlingar, och mycket mera!Det kommer finnas de senaste uppdateringarna, de bästa bloggarna och stora diskussionsforum. Dessutom kommer du självklart ha din egen profil som du kan själv utforma, samt en gästbok, meddelandefunktion, blogg, med mera. Du kommer kunna skapa events, lägga upp bilder i ditt galleri och skicka "Free Hugs" till dina vänner.


Det kommer finnas en global eventskalender där du lätt kan hålla koll på evenemang från allt så som stora konvent till mer lokala event och träffar.


Vill du starta din egen blogg om till exempel Lolita-mode? Anime-rescensioner? Musik-rescensioner? Det kan du göra på Nonstopcon och få den framhävd i vår stora bloggroll!

Vi kommer ha 18-årsgräns på en del bilder och diskussioner i en egen sektion, så även ni som vill ha lite mer "vuxna" konversationer har er egen plats.

Vi startar till hösten 2012! Håll koll här på bloggen för tävlingar och chanser att bli beta-testare!

Vi ses på Nonstopcon!
Vilka är vi som jobbar med Nonstopcon?

 

Elise Rosberg

Projektledare

Chefredaktör och ägare av förlaget Wasabi Press. Även serietecknare med fokus på manga. Hon har varit utbytesstudent i Japan i 10 månader år 2008 då hon gick på en flickskola i Osaka. Vinnare av Bonnier Carlsens tävling Mangatalangen 2007, samt publicerad i tidningen Shojo Stars, almanackan Manganackan, samt i böckerna Altcom 2010, Swedish Comic Sin 2 & 3, Serier mot Rasism, GUYS Anthology, med mera. Har även illustrerat framsidan till Wasabi Press tävlingsbok "Klara, färdiga, MANGA!". Gick år 2010/2011 på Serieskolan i Malmö, och har sedan dess läst Projektledning och går just nu Malmö Folkhögskolas Entreprenörprogram.

Passionerad mangaläsare sedan 2001, och tillhör en av de som såg på Sailor Moon på TV när hon var liten, nördade Pokemon-spelen till Gameboy. Favoritmangan är "Nabari no Ou" och favoritanimen är "Terra e". Hon har tidigare gått klädd i Gothic Lolita till vardags, och är med i Cosplaygruppen "The Ninja Ichigos" där hon bland annat cosplayat Bardo från Lamento, Frankrike och Tyskland från Hetalia. Äger 5 stycken BJD-dockor där 4 st är SD och en är Puki. Har klarat steg två i JPLT Japanese Proficiency Language Test (Japanskatest för icke-japaner) och Grade A i Cambridge English for Speakers of Other Languages.

Jobbar på fritiden som mangalärare på olika skolor och bibliotek som konsult, går i skolan, jobbar med företaget och ritar serier.Natalia Batista

Ekonomiansvarig

Mangatecknare och illustratör, skapare av den svenska mangainspirerade barnserien Mjau! (Kabusa Böcker, 2010) och Boy's Love mangan Ein Lied für Elise (TOKYOPOP i Tyskland, 2010). Illustrerade den svenska barnboksserien Häxfolket av Jo Salmson, utgiven av Bonnier Carlsen 2011-2012. Hedersomnämnade i japanska mangatidningen Ribbons mangatävling i #2 och #6 2012.

F.d. ordförande i mangaföreningen Mangakai Lund, serielärare på Serieskolan och Malmö Högskola, redaktör för serieprojektet Swedish Comic Sin samt medlem i den svenska mangatecknargruppen Nosebleed Studio

Hemsida och blogg:
http://natalia.batista.se

natalia.batista@nonstopcon.seRicardo Gallardo

Teknikansvarig och webbutvecklare

Text kommer
Nonstopcon drivs som ett långsiktigt samarbetsprojekt av Wasabi Press och är en bi-firma till Wasabi Press.

2 kommentarer:

  1. Är inte begreppet "asiatisk populärkultur" oerhört missvisande? Korea och Japan är bara en spottloska i havet med ett par hundra miljoner invånare i en världsdel med 4 miljarder människor som sträcker sig från Turkiet till Japan och från Sibirien till Indonesien. Varför inte använda ordet "östasiatisk populärkultur"?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har en mycket bra poäng! Tack, vi ska tänka på det!

      Radera